dimecres, 5 de juny de 2019

Documental "Sonido mosca" i una biografia de Los Cheyenes

Després de dos anys d'inactivitat, calen bones raons per "ressuscitar" el blog. I, certament, n'hi ha: informar-vos de dues iniciatives de recuperació i revalorització del llegat de la música pop de la Barcelona dels 60. En tots dos casos, a més, es tracta d'iniciatives força personals que val la pena que tinguin el màxim de suport, i des d'"Eco i Distorsió" només podem ser sensibles a aquesta mena d'aventures similars a la nostra.


En primer lloc, "Sonido mosca" és un documental que està preparant Nando Caballero i La Produktiva sobre Los Salvajes, els amplificadors Sinmarc i l'escena de garatge barcelonina, amb la idea que es pugui estrenar a la tardor. Tot i que els protagonistes principals són els Salvajes, també hi apareixen entrevistats un bon número de grups que igualment apareixien a "Eco i distorsió" (Cheyenes, No, Lone Star, Dracs, Álex y los Findes) i algun que se'ns va escapar (Polares). Molt interessant també la perspectiva d'aprofundir en qüestions més tècniques relatives al so d'aquells grups, i especialment la peculiar història dels amplificadors "locals" Sinmarc. També inclou entrevistes a creadors més recents influenciats per aquesta escena, com ara Cooper / Flechazos o Brighton 64. I si tot això no us ha cridat l'atenció, comentar-vos que entre els entrevistats també hi figura servidor de vostès.

Val la pena, per tant, que participeu en el Verkami que ara mateix està en funcionament de "Sonido mosca". Per sort o per desgràcia, en aquest país hem de recòrrer al micromecenatge per finançar aquesta mena de projectes. En aquest cas, a més, hi ha una despesa molt important com és pagar els drets editorials de les cançons. En aquest enllaç trobareu tota la informació (inclós el teaser) i podreu fer la vostra aportació.


El segon és una biografia de Los Cheyenes escrita pel madrileny José María Gala. Es tracta d'un llibret de 80 pàgines, autoeditat, que ha comptat amb la col·laboració de Joselín Vercher, el baixista del grup, que hi ha aportat molt de material fotogràfic i arxivístic. Per tant, de ben segur que és el retrat més ajustat d'un dels grups encara no prou reconeguts de l'escena barcelonina. Qui vulgui aconseguir un dels exemplars de Los Cheyenes. El ritmo del garaje ho pot fer escrivint a librocheyenes@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada