dissabte, 25 de gener del 2014

Sonia: "En mi nube"

Los Salvajes van ser els veritables experts en l'adaptació de cançons dels Rolling Stones a la Barcelona dels 60, tot i que altres conjunts també van picotejar en el repertori de Ses Satàniques Majestats, com ara Lone Star i Jóvenes. Tot i això, tal i com ja vam fer amb el cançoner dels Beatles, el primer cover stonià que apareix en aquest blog va a càrrec d'una chica ye-yé, Sonia. Aquesta barcelonina nascuda el 1948 va editar un total de sis EPs entre el 1963 i el 1966, la majoria per Belter. El seu major èxit va ser amb l'adaptació de "If I had a hammer" de Pete Seeger, el que va fer que se la conegués com "la chica del martillo". Tot i això, potser el millor de la seva discografia és aquesta "Get off of my cloud" de Jagger i Richards, inclosa al seu darrer EP i plena d'energia.

Tot i que la discografia de Sonia no està reeditada digitalment, aquesta cançó en concret sí que la podeu trobar al recopilatori ¡Chicas! Spanish Female Singers 1962-74, del sempre recomanable segell Vampisoul.

Ah, i si algú té alguna pista per localitzar a Sonia (el seu veritable nom era Pilar Espí), que es posi en contacte amb mi.




CAST: Los Salvajes fueron los verdaderos expertos en la adaptación de canciones de los Rolling Stones en la Barcelona de los 60, a pesar de que otros conjuntos también picotearon en el repertorio de Sus Satánicas Majestades, como por ejemplo Lone Star y Jóvenes. Aún así, tal y como ya hicimos con el cancionero de los Beatles, el primer cover stoniano que aparece en este blog va a cargo de una chica ye-yé, Sonia. Esta barcelonesa nacida en 1948 editó un total de seis EPs entre 1963 y 1966, la mayoría para Belter. Su mayor éxito fue con la adaptación de "If I had a hammer" de Pete Seeger, lo que hizo que se la conociera como "la chica del martillo". Aún así, quizás lo mejor de su discografía es esta "Get off of my cloud" de Jagger y Richards, incluida en su último EP y llena de energía.
A pesar de que la discografía de Sonia no está reeditada digitalmente, esta canción en concreto sí que la podéis encontrar en el recopilatorio ¡Chicas! Spanish Female Singers 1962-74, del siempre recomendable sello Vampisoul.
Ah, y si alguien tiene alguna pista para localizar a Sonia (su verdadero nombre era Pilar Espí), que se ponga en contacto conmigo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada