dimarts, 30 d’abril del 2013

Los Sirex: "San Carlos Club"

"San Carlos Club", un dels temes més populars dels Sirex, encapçalava el seu quart EP aparegut el 1964 i que a la portada anunciava: "Interpretan sus propias canciones". D'aquesta manera es destacava el salt qualitatiu del grup, que deixava enrere el repertori de covers, tot i que en el cas de "San Carlos Club" l'afirmació tenia trampa, ja que en realitat era una l'adaptació del clàssic "Route 66" - que ja havien interpretat Nat King Cole i Chuck Berry, entre d'altres-, això sí, amb una nova lletra que homenatja un dels locals més importants de la Barcelona dels 60 i que de fet es va convertir en alguna cosa així com el "quarter general" dels Sirex.

El seu cantant, Leslie, ho explica a Eco i distorsió: «Una amiga meva anglesa m’havia portat el disc dels Rolling Stones on hi havia el “Route 66”. I a l’Orfeó Gracienc, que era on gravàvem per Vergara, posem el disc, comencem a tocar el tantaran, tantaran, i jo començo a escriure la lletra. Com que nosaltres estàvem sempre al San Carlos no se’m va ocórrer altra cosa que dir: “Yo salí de mi casa a las seis y a las siete en San Carlos me cité.” Vaig escriure la lletra com un xurro. Diuen que la millor improvisació és un guió, i el millor mètode per escriure bé és posar-t’hi a les set del matí. Però a vegades sí que et surt d’una tirada.»

Recordeu que Los Sirex és un dels grups que, afortunadament, sí estan reeditats en CD. Podeu comprar el "San Carlos Club" i la resta dels seus enregistraments per Vergara aquí




CAST: "San Carlos Club", uno de los temas más populares de los Sirex, encabezaba su cuarto EP aparecido el 1964 y que en la portada anunciaba: "Interpretan sus propias canciones". De este modo se destacaba el salto cualitativo del grupo, que dejaba atrás el repertorio de covers, a pesar de que en el caso de "San Carlos Club" la afirmación tenía trampa, puesto que en realidad era una adaptación del clásico "Route 66" - que ya habían interpretado Nat King Cole y Chuck Berry, entre otros-, eso sí, con una nueva letra que homenajea uno de los locales más importantes de la Barcelona de los 60 y que de hecho se convirtió en algo así como el "cuartel general" de los Sirex.
Su cantante, Leslie, lo explica en Eco i distorsió: «Una amiga mía inglesa me había traído el disco de los Rolling Stones donde había el “Route 66”. Y en el Orfeó Gracienc, que era donde grabábamos para Vergara, ponemos el disco, empezamos a tocar el tantaran, tantaran, y yo empiezo a escribir la letra. Cómo estábamos siempre en el San Carlos no se me ocurrió otra cosa que decir: “Yo salí de mi casa a las seis y a las siete en San Carlos me cité.” Escribí la letra como un churro. Dicen que la mejor improvisación es un guion, y el mejor método para escribir bien es ponerte a las siete de la mañana. Pero a veces sí que te sale de un tirón.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada