dimecres, 21 de gener de 2015

Entrant al tercer any d'"Eco i distorsió"

Aquest blog va arrencar el desembre de 2012 amb un objectiu molt clar i que en cap moment s'amagava: servir de promoció per a la campanya de micromecenatge que havia de servir per finançar l'edició en paper del meu llibre Eco i distorsió. Els conjunts de música moderna a la Barcelona dels 60 (per cert, encara queden exemplars: si voleu aconseguir-lo, teniu les instruccions al lateral dret de la pantalla). Mig any després, amb la campanya finalitzada, vaig decidir mantenir el blog obert. Mig any més, arribant al desembre de 2013 i amb les presentacions del llibre a Barcelona i Tarragona, es tancava el cicle.

Tot i això, el blog ha continuat en actiu durant tot el 2014. Potser a un ritme més moderat que l'any anterior, però tot i això he publicat gairebé una trentena d'entrades, el que suposen entre dues i tres per mes. No està malament.

Per tant, entrem al tercer any de funcionament del blog, i mentre hi hagi forces i estímuls d'interès continuarem amb ell. Els seguidors ja sabeu què hi podeu trobar: algunes cançons, ressenyes de discos (sobretot, reedicions actuals), alguna notícia, alguna curiositat i, malauradament, massa obituaris i entrades en record als músics d'aquesta generació que van desapareixent. A més, el blog m'està permetent parlar de grups que, per motius diversos, no van entrar al llibre, així com algunes incursions en territoris pròxims, com el món de les "chicas ye-yé" catalanes. També ocasionalment hem trencat amb el marc geogràfic i temporal que en principi ens hem fixat.

En tot cas, l'objectiu és el mateix que en bona mesura va impulsar el llibre i aquest blog des del primer dia: recuperar, dignificar i reivindicar el llegat dels conjunts de música moderna de la Barcelona dels 60, encara pendents de trobar el lloc que mereixen dins la nostra cultura popular, ja que ara mateix es mouen entre el record nostàlgic o simplement l'oblit.

En aquest sentit, dins aquest 2015 hi haurà alguna novetat bibliogràfica més interessant en la que m'hi he vist involucrat... Però ja us ho explicaré quan sigui possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada